ELEKTRONISCH CONTACT MET UW HUISARTS OF APOTHEEK

We regelen tegenwoordig veel via het internet zoals betalingen, bestellingen, reisboekingen en verzekeringen. U kunt nu ook al veel elektronisch met uw huisarts en apotheek regelen. Wel zo handig als u dat kan doen op het moment dat het u goed uitkomt, 24 uur per dag, 7 dagen per week.
In de gemeente Katwijk bieden de huisartsen en apotheken aangesloten bij de Zorggroep Katwijk de mogelijkheid om aan te sluiten op MijnGezondheid.net. MijnGezondheid.net is een goed beveiligd, persoonlijk zorgdossier op internet.
Door in te loggen bij MijnGezondheid.net kunt u bij uw huisarts een deel van uw medisch dossier inzien of in de agenda een afspraak plannen voor het spreekuur. Via een e-mail consult kunt u een vraag stellen aan de huisarts, assistente of de praktijkondersteuner. Patiënten met een chronische ziekte kunnen sommige laboratorium uitslagen bekijken. Verder is er toegang tot duidelijke en vertrouwde informatie over gezondheid en ziekte.
Bij de apotheek behoort het aanvragen van online herhaalrecepten tot de mogelijkheden. U heeft inzage in een overzicht van uw medicatie en kunt een medicatieoverzicht uitdraaien voor als u op reis gaat. Bovendien kunt u per e-mail vragen stellen aan de apotheker.

MijnGezondheid.net maakt gebruik van een besloten en beveiligd netwerk op internet. Om in te kunnen loggen is een DigiD met sms-functie en een mobiele telefoon nodig. DigiD is de elektronische legitimatie voor internetdiensten van de overheid (o.a. belastingdienst). De overheid heeft géén inzage in uw gegevens op MijnGezondheid.net, alleen uzelf heeft inzage en uw zorgverleners.

MijnGezondheid.net biedt een extra ingang tot uw huisartspraktijk en apotheek zonder dat u daadwerkelijk de deur uit hoeft. Daarnaast biedt het systeem meer inzage en controle over uw medische gegevens en uw eigen gezondheid op het moment dat het u goed uitkomt. De huisarts en apotheek werken daardoor ook efficiënter en op deze manier maken we met elkaar de zorg toegankelijker en houden de zorg ook betaalbaar. MijnGezondheid.net is overigens niet geschikt voor spoedeisende gevallen, pak dan direct de telefoon voor hulp of advies van uw arts. Dat kan ook ’s avonds of in het weekend via de dokterspost.
Alle huisartsenpraktijken en apotheken aangesloten bij de Zorggroep Katwijk bieden de mogelijkheid om digitaal contact met u te hebben. Vraag ernaar bij uw huisarts of apotheek of meld u aan bij uw eigen huisarts via de eigen website of via www.zgkatwijk.nl/mijngezondheid waar u tevens de mogelijkheden en een demo kunt bekijken.